Ennek a vélekedésnek az ad alapot, hogy igen sok, dollárt gyengítő hír látott napvilágot az elmúlt 24 órában. Ezek közül kiemelkedik, hogy csődvédelemért folyamodik a Lehman Brothers befektetési bank. Az ugyancsak amerikai AIG, a világ első számú biztosítója pedig a néhány hónappal korábbi 20 milliárd dolláros kölcsön után most 40 milliárd dollárt kér az amerikai jegybanktól (Fed), hogy elkerülje az összeomlást. Gyengíti a dollárt a szakértőknek az a várakozása is, hogy kedden az amerikai jegybank kamatcsökkentésről dönthet. Némileg támogatta a dollárt az a hétfő reggeli bejelentés, hogy a Merrill Lynch befektetési bankot 50 milliárd dolláros részvénycsere-ügylet keretében felvásárolta a Bank of America (BoA). Röviddel 8 óra után az euró 1,4402 dollárra erősödött a péntek késő esti 1,4339 dollárról. A dollár 105,39 jenről 105,60 jenre drágult. A forint kapcsán a szakértők arra számítanak, hogy gyengül az euróhoz képest, de nagy valószínűséggel a 240 forint/euró árfolyam alatt marad. Röviddel 8 óra előtt az euró 239,80 forintot ért a péntek késő esti 238,12 forint után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!