A piacon csekély a forgalom, és nagy a volatilitás, a következő napokban szinte bármi elképzelhető, a 260-as szint alá, de akár a 270 fölé is mehet az euró/forint árfolyam, ha például ismét esik az amerikai piac - mondta el a Napi Online-nak Geszti Pál, az ING devizatradere. Geszti Pál szerint nem lesz trendforduló, viszont a volatilitás marad.

Egy kicsit túl lett húzva a korábbi 285-ös árfolyam, az MNB fellépése visszavetette a gyengülést - tette hozzá a kereskedő, aki elképzelhetőnek tartja, hogy nem spekuláció, hanem tőkekivonás állhat a forint gyengülése mögött - ebben az esetben pedig még nincs vége a történetnek.

Mostanában inkább a forint erősödését támogató hírek vannak a piacon, és talán a forint húzza is a régiót - mondja Geszti, ám összességében nincsenek egyéni trendek, és az IMF segítségtől függetlenül régiós együttmozgásról van szó.

A dollár is erősödik, jelenleg egy euróért 1,2490 zöldhasút adnak. Egy dollárért kedden délelőtt 10 órakor 211 forintot, egy svájci frankért pedig 181,66 forintot adnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!