Török szerint a hitelminősítő cég következő lépése az lesz, hogy javítani fogja a magyar adósbesorolást, mégpedig 2010 végéig. A döntés természetesen kedvező - tette hozzá a Raiffeisen elemzője, aki szerint azonban ennek tartós hatása nem feltétlenül lesz a forint árfolyamára, arra ugyanis elsősorban a nemzetközi pénzpiacokon uralkodó hangulat hat majd. Földi Balázs, a Commerzbank elemzője a Napi kérdésére elmondta: a forint eurójegyzése egészen 267,50-ig csökkent a hírre, hogy az S&P javította Magyarország kilátásait negatívról stabilra; az euró a korábbi 270 szint alatt, 268,50-en stabilizálódott nem sokkal a bejelentés után. A trader szerint a bejelentés nem befolyásolja az euró/forint várható sávját, a Commerzbank továbbra is tartja a 265-275 közötti előrejelzését. Amennyiben a nemzetközi hangulatot kedvezőtlenül befolyásoló hírek nem érkeznek, úgy a nap végére a jegyzés 268 alá csökkenhet vissza. Földi szerint a forint a nemzetközi hitelminősítő lépését követően tovább erősödhet a régiós devizákhoz, főként a zloty-hoz képest. A lengyel deviza már augusztus vége óta folyamatosan alulteljesít a forinthoz képest, s ez a felminősítés hírére tovább folytatódhat, ám a júliusi 61 körüli csúcsok megdöntése ennek ellenére is valószínűtlen, hiszen a lengyel jegybank idén már nem tervez kamatcsökkentést, s jövőre az előrejelzések szerint a zloty erősödését segítő emelési trendbe kezdhet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!