Szerda reggel 220 forint alá is benézett a svájci frank a napi mélypontja 219,9 forint volt - ám ez csak pillanatnyi megingás volt a délután folyamán már újra 221,7 forintot kértek az magyarok kedvenc devizájáért. A következő hetekben meg kell barátkozni, hogy 220 felett marad a frank, akkor lehet szó gyengülésről, ha Görögország megkapja újabb csomagját és az euró erősödni tud. Az euró piacán a forint folyamatosan gyengült: reggeli 266,6 forintról 267,8 araszolt az árfolyamán, ám délután újra erősödni tudott és elérte a 267 forintos szintet. A dollárt 185,6 forinton jegyezték.

Az állampapírpiacon csendes volt a nap a hozamok alig változtak egy-két bázispontos csökkenésről számolt be az adósságkezelő. A 3 és 6 hónapos referenciahozamok meg sem mozdultak, azok maradtak a 5,85, illetve 5,83 százalékon. Az éves hozam 3 bázispontot csökkent, így 6,56 százalék volt, míg az ötéves 2017/B két ponttal 6,96 százalékra csökkent. A leghosszabb 2028/A papírok hozama két százalékponttal 7,22 százalékra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!