A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,3 százalékkal, 25 316,53 pontra emelkedett. Az S&P 500-as mutatója 0,31 százalékkal gyarapodott, és 2778,97 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,14 százalékkal lett több, és 7645,51 ponton zárt.

Kereskedők szerint a tőzsdemutatók azért csak minimálisan mozdultak el csütörtöki záróértékükhöz képest, mert a befektetők kivárásra rendezkedtek be a közeli napok fontos eseményei miatt.

Az elsőre már nem is kell sokat várni, péntek este kezdődött a G7-ek csúcsértekezlete a kanadai Quebecben, ahol valószínűleg egymásnak feszül az Egyesült Államok és a hat másik tagország kereskedelmi ügyekben.

A jövő héten kedden kerül sor Szingapúrban a történelmi jelzővel is emlegetett amerikai-észak-koreai csúcstalálkozóra, ami a térség egészére hatással lehet.

Egy nappal később, szerdán pedig az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed valószínűleg kamatemelésről dönt, idén ez lenne a második kamatnövelés.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!