A korábbi görög, technokrata kormány vezetője, Lukasz Papademosz tegnap este kijelentette, hogy vizsgálják Görögország kilépésének lehetőségét az eurózónából. Papademosz azt is elmondta, hogy véleménye szerint a Görögország és az egész eurózóna számára katasztrofális következményekkel járna a görögök kilépése az egységes valutaövezetből.

A hírre komoly esések bontakoztak ki az ázsiai tőzsdéken, a Nikkei 2 százalékos csökkenéssel fejezte be a kereskedést, a szingapúri Straits Times 1,3 százalékkal, a hongkongi Hang Seng 1,6 százalékkal, a kínai Shanghai Composite 0,8 százalékkal került lejjebb.

A vállalati hírek közül ma a számítógépgyártók emelhetők ki azt követően, hogy tegnap, a piacok zárása után közzétette negyedéves gyorsjelentését a Dell. Az amerikai számítógépgyártó menedzsmentje a várttól elmaradó bevételvárakozást fogalmazott meg. A tajvani tőzsdén az Asustek Computer árfolyama 5 százalékot esett, a Compal Electronics több mint 2 százalékot esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!