Tovább estek a főbb részvényindexek Ázsiában, a japán Nikkei 225 már január közepe óta nem látott szinteken jár, ahogy a hongkongi Hang Seng is. Nagy újdonság nem érkezett, a piaci szereplők továbbra is a görög bizonytalanságok miatt aggódnak.

A friss hírek közé tartoznak (melyek csak a negatív piaci hangulatot erősítették), hogy a Moody's leminősített 16 spanyol bankot, miközben a Fitch is leminősítette a görögöket, közölve, hogy nem látja garantáltnak a görög eurótagság fenntarthatóságát.

Az európai félelmek a gazdasági kilátásokat is nyomasztja, így a japán exportőrök (olyan autógyártók, mint a Toyota, vagy a Honda) a nagyobb vesztesek közé tartoztak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!