Az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó, európai részvénytársaságként működő cég 2014-ben 2,232 millió euró adózott eredményt ért el a magyar számviteli szabályok szerint. Ebből 2,04 millió eurót fordít osztalékfizetésre, amelynek figyelembevételével a mérleg szerinti eredménye 191,337 ezer euró.

A társaság a törzsrészvényekre megállapított 60 forintos osztalékon felül a dolgozói részvényekre is fizet osztalékot, egyenként 20 forintot. Utóbbiak nincsenek a tőzsdére bevezetve. Az osztalék kifizetések teljes összege így 642,479 millió forint. A társaság tulajdonában lévő mintegy 549 ezer részvényre eső osztalékot szétosztják a részvényesek között.

A Graphisoft Park 2014. évi, nemzetközi számviteli standardok (IFRS) szerinti konszolidált éves beszámolóját 68,9 millió euró mérlegfőösszeggel és 2,403 millió euró mérleg szerinti eredménnyel jóváhagyta a közgyűlés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!