A javaslat szerint a cég a "B" sorozatú dolgozói részvények után összesen 203 843 euró osztalékot fizet. Forintra a közgyűlés napján, azon az árfolyamon számítják át, amelyen a Graphisoft Park SE számlavezető pénzintézete az eurót a cégtől megvásárolja - írja az MTI.

A társaság az osztalékfizetésről 2021. május 5-ig jelenteti meg részletes közleményét. Az osztalék kifizetésének javasolt határideje az elfogadás jogerőssé válását követő 8 kereskedési napon belül.

A járvánnyal összefüggő veszélyhelyzetre tekintettel a társaság nem tart konferencia közgyűlést. Amennyiben 2021. április 20-án nem tartható meg személyes részvétellel a közgyűlés, úgy a jogszabályi rendelkezések szerint az igazgatótanács fog dönteni azokban a kérdésekben, amelyekről egyébként a közgyűlésnek kellene.

A Graphisoft Park SE részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik, a részvény csütörtökön 3820 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 5280 forint, a legalacsonyabb 3050 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!