A befektetők elhamarkodottan örültek, amikor a gazdasági ösztönzések menetrendszerű kivonását, a hitelezés várható fellendülését, a kamatpolitika fordulatát valamint a kormányzatok növekedést sarkalló újabb intézkedéseit beárazták a tőzsdei papírokba - állítja a Pacific Investment Management (PIM) Co. vezérigazgatója. Mohamed A. El-Erian szerint ugyanis a Wall Steet-i növekedési kilátások túlzók, épp ezért a jelenlegi árfolyam-prognózisok is jócskán mellélőnek a lehetőségeknek - írta a Bloomberg. El-Erian szerint a januári tőzsdei korrekció valójában nem egy visszateszt volt az emelkedésben, hanem egy nagyobb lejtmenet előszele. A befektetők számos szektorban kiábrándító évnek nézhetnek elébe a szakember szerint. A PIM vezére úgy véli, a globális pénzügyi válság olyan mértékben ásta alá a világgazdaságot, hogy nemcsak a munkaerőpiaci konszolidációt, de a tőke megfelelő eloszlását is megnehezíti, egyúttal aggodalmat keltő szintekre hajtja a központi deficit szintjét. A szakértő úgy véli, a részvények jelenlegi piaci értéke és a gazdasági realitások között szakadék tátong, amely leginkább az amerikai GDP-kilátások és a Wall Street-i részvényárak tekintetében nyilvánul meg. El-Erian szerint a befektetők megtérülései jóval a történelmi átlag alatt lehetnek az idén, egyrészt a szigorúbb kormányzati szabályozás, másrészt az alacsonyabb fogyasztás és az USA csökkenő világgazdasági szerepe következtében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!