A japán jen dollárhoz viszonyított árfolyama két és fél éve nem látott erős szintre került, megközelítve a 115-ös szintet. Ez persze nem tesz jót az exportőrök pozícióinak, ami a tőzsde tegnapi fejleményein is éreztette hatását. A nagy autógyártók és high-tech cégek részvényei lejtőre kerültek, ám megfigyelők a süllyedést egészséges technikai korrekciónak minősítették. A Nikkei-225 0,9 százalékkal 10 938,42 pontra gyengült, a szélesebb bázisú Topix pedig 0,5 százalékos hanyatlással 1 070,03 ponton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!