A moratórium által érintett hitelekből a hajdú-Bét idén december 31-ig a 231 millió forint tőkét havi egyenlő részletekben megfizet. Az OTP teljes kitettsége Hajdú-Bét ügyben tavaly év végén 16,119 milliárd forint volt. A bank igazgatósága ahhoz is hozzájárult, hogy a társaság 1,234 milliárd forintért visszavásárolja a korábban adósság fejében 2,051 milliárd forint értékben az OTP Ingatlan International Kft.-nek átengedett eszközök egy részét. A Hajdú-Bét 3 éves részletfizetési konstrukcióban csenget, és 1,096 milliárd forint értékű további ingatlanokra 877 millió forintért opciós jogot érvényesíthat 2002. március 31-ig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!