A társaság üzleti eredményességét mutató EBITDA egy év alatt több mint háromszorosára, 11,7 milliárd forintra nőtt. Az eredmények annak a 2018-ban lezárt tőkeemelés sorozatnak köszönhetők, melynek során jelentős jövedelemtermelő képességgel rendelkező szállodák, illetve a Hunguest Hotels Zrt. is a Konzum közvetlen tulajdonába kerültek - írta közleményében a Mészáros Lőrinc többségi érdekeltségbe tartozó Konzum.

A társaság konszolidált nettó árbevétele 28,2 milliárd forint volt, melynek csaknem 90 százaléka a turisztikai szegmens (Hunguest Hotels Zrt., Balatontourist) teljesítményéből származott - derül ki a BÉT-en közzétett konszolidált éves jelentésből.

A sikeresen lezárt, a Konzum Nyrt. turisztikai portfólióját érintő tőkeemelések a vállalat eredményessége mellett a társaság konszolidált saját tőkéje is pozitívan hatottak, amely így tavaly év végére elérte a 73,8 milliárd forintot. A társaság mérlegfőösszege a zárónapra több mint duplájára, 144,9 milliárd forintra növekedett.

A konszolidált éves beszámoló alapján a Konzum Nyrt. pénzügyi helyzete stabil, eredményessége pozitív, jelentős a hozzáadott érték az egyszeri tételek kiszűrését követően is. Ilyen egyszeri, technikai tételként módosította pozitív irányba a társaság 2018-as eredményét az Appeninn Nyrt. ingatlanállományának könyv szerinti értékéhez képesti felértékelődése, míg a Konzum Management Kft.-n keresztül birtokolt Opus Global Nyrt. részvények árfolyamveszteségével a pénzügyi műveletek ráfordításainál kalkuláltak. Ezekkel a tételekkel korrigálva a társaság 6 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta az elmúlt évet - olvasható a közleményben.

A Konzum Opusba olvadásáról a társaságok részvényesei az április 8-i közgyűlésen döntenek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!