Az ÁPV Rt. a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Rt. törzsrészvényeire átcserélhető kötvényeket kíván kibocsátani, melyről további információt a tranzakció előkészítésének folyamán a vezető szervezővel egyeztetve tesz közzé a tranzakció struktúrájához illeszkedően. A héttagú Értékelő Bizottság az ajánlatok feldolgozását megelőzően kidolgozta értékelési szempontjait és részletes pontozási rendszerét, amely alapján első körben meghatározta a három legjobb szakmai ajánlat sorrendjét, majd ezt követően az addig zárt és közjegyző jelenlétében felbontott díj- és költségajánlat figyelembe vételével meghatározta ezen ajánlatok végső sorrendjét. A J.P. Morgan Securities Ltd. ajánlata a tenderfüzetben meghatározott követelmény- és szempontrendszert komplex módon, magas szakmai színvonalon és az ÁPV Rt. későbbi kötelezettségeit illetően költséghatékonyan elégíti ki, továbbá a tranzakció lebonyolításához és a kapcsolódó piackarbantartási feladatokhoz megfelelő tapasztalattal, valamint világos cél- és eszközrendszerrel rendelkezik. A pályázati kiírásban foglaltak szerint az ÁPV Rt. a győztes pályázóval kívánja megkötni a megbízási szerződést, sikertelenség esetén a második, majd a harmadik legjobb ajánlattevővel, azaz a Morgan Stanley-vel, illetve a Merrill Lynch-csel szerződnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!