A háromhónapos diszkontkincstárjegyek mai aukcióján az értékesítésre felkínált harmincmilliárdos mennyiséget alig meghaladó, 31,05 milliárd forintnyi beérkezett ajánlattömeg mellett az egy héttel korábbihoz képest 58 bázisponttal 7,06 százalékra ugrott az átlaghozam. A csekély érdeklődés láttán az Államadósság Kezelő Központ 25 milliárd forint értékben adott el állampapírt, széles sávban, 6,75 és 7,52 százalék között szóródó hozamok mellett, az átlagérték a pénteki másodpiaci referenciahozamot 11 bázisponttal múlta felül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!