A dollár erősödését alapvetően támogatja, hogy a Fed várhatóan gyorsítja a kamatemelést. A japán és az euróövezeti gazdaság(ok) viszonylagos gyengesége ugyancsak azt sugallja, hogy az amerikai kamatok tartósan meghaladják az európai, illetve a japán szintet, vonzóbbá téve ezzel a dollárt. Az amerikai devizát 108,65 jenen jegyezték, egy eurót pedig 1,2847 dollárért adtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!