Hétfőn a kora reggeli jegyzéséhez képest a forint 0,26 százalékkal erősödött az euróval, 0,16 százalékkal gyengült a dollárral és 0,13 százalékkal erősödött a svájci frankkal szemben.

A forint euróval szembeni hétfői erősödését kamatemelési várakozásoknak tulajdonítják pénzpiaci szakértők.

A dollár jegyzése 320,13 forintról 320,64 forintra emelkedett, a svájci franké pedig 348,18 forintról 347,71 forintra csökkent.

A svájci frank jegyzése csökkent ugyan valamelyest a kora reggelihez képest estére, nap közben azonban 348,69 forinton is járt, ami a forint idei mélypontja.

A dollárral szemben a múlt héten pénteken érte el leggyengébb jegyzését a forint 320,99 forintos dollár jegyzésen. Ehhez képest hétfő esti jegyzésén 0,11 százalékkal állt erősebben.

A forint az elmúlt héten nagyot gyengült mindhárom devizával szemben. A múlt hétfői nyitástól a mostani hétfői nyitásig 2,2 százalékkal az euróval, 3,2 százalékkal a dollárral és 2,3 százalékkal a svájci frankkal szemben.

A hó eleji jegyzéshez képest az euróval szemben a forint 1,6 százalékot, a dollárral szemben 2,9 százalékot, a svájci frankkal szemben pedig 2,3 százalékot adott le.

Az euróval szemben a forint az év eleje óta hétfő esti jegyzésén 0,9 százalékkal gyengült. A lengyel zloty 1,8 százalékkal áll gyengébben, a cseh korona 3,8 százalékkal erősebben év eleji árfolyamánál, a román lej pedig 1,7 százalékkal gyengébben.

Az év eleje óta a forint a dollárral szemben 8,0 százalékkal gyengült, a svájci frankkal szemben pedig 3,6 százalékkal - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!