Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A FTSE döntésével a társaság a világ egyik elit klubjába lép, ami a vállalat teljesítményének elismerésen túl, további nemzetközi figyelmet irányíthat a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Konzum és az Opus Global tervezett fúziójára. A lépés további keresletet biztosít majd a társaság részvényei iránt, amellyel tovább nőhet a Konzum piaci kapitalizációja, illetve részvényeinek forgalma - jegyezték meg az MTI tudósítása szerint.

A társaság részvényei a FTSE feltörekvő európai indexsorozatán belül, a FTSE Small Cup, FTSE All Cup és FTSE Total Cup indexek részévé válna. A változások március 18-tól válnak hatályossá. A közleményben arra is kitértek, a FTSE Russel, a London Stock Exchange Group (LSEG) leányvállalata, a világ egyik legnagyobb analitikai adatszolgáltatója.

A FTSE által kezelt indexeket a globális intézményi befektetők - vagyonkezelők, befektetési alapok, ETF-szolgáltatók, nemzetközi befektetési bankok - is irányadónak tekintik - tették hozzá. A társaság részvényei 2017. szeptembere óta a BUX és a BUMIX kosárnak, 2018. márciusa óta pedig a bécsi börze CECE indexének is tagjai.

A vállalat legutóbbi félévi jelentése szerint nettó értékesítési bevételük 2018 első hat hónapjában meghaladta a 11,3 milliárd forintot, miközben a kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 2,28 milliárd forint volt.

A Konzum és az Opus egyesülésének a lezárására, amelynek eredményeként Magyarország legnagyobb és legtőkeerősebb befektetési holdingja jöhet létre, legkésőbb 2019. március 31-ig sort kell keríteni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!