A Nikkei 15 901 ponton zárt, ami 1,52 százalékos pluszt jelent. A Softbank Corp. árfolyamának az tett jót, hogy a brit Vodafone Group Plc bejelentette, hogy eladná japán mobilrészlegét az internetes társaságnak. A japán pénzpiacokat mindeközben egyre inkább az foglalkoztatja, hogy miképp végződik a japán kormány és a Bank of Japan (BoJ) között kalakult vita. Koizumi Junichiro miniszterelnök egyre jelentősebb nyomást fejt ki annak érdekében, hogy a tokiói jegybankárok ne hagyjanak fel az expanzív monetáris politikával, az ugyanis veszélybe sodorná a beindult fellendülést. A részvénypiac múlt heti visszaesését szakértők épp azzal magyarázták, hogy a BoJ felhagyhat a piacokra jelentős likviditást zúdító politikájával.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!