Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az 55,8 milliárdos harmadik negyedévi nettó profit fényében reális a 211,6 milliárdos eredményterv elérése, ám a pontos szám alapvetően függ az év végi euró-forint árfolyamtól, hiszen az OTP a tavalyi akvizíciók finanszírozása után 570 millió eurós nyitott pozícióval rendelkezik (e pozíción egyébként a harmadik negyedévben 2,8 milliárd forint veszteséget realizált a cég a gyengülő forint miatt. E nélkül a negyedéves teljesítmény még szebb lett volna) - derült ki az OTP negyedéves pénzügyi eredményéről tartott sajtótájékoztatón. E pozícióval áll szemben a tavaly vett külföldi bankok eredmény-hozzájárulása, amely a tervek szerint 2009-től már teljes mértékben fedezni fogja az ebből fakadó kitettségeket. A külföldi bankok közül Urbán külön kiemelte az orosz bank hihetetlenül magas, 11,8 százalékos nettó kamatmarzsát illetve a lakossági hitelezés 30 százalékos oroszországi növekedését. Szóba került a Garancia Biztosító várható eladása is. Ezzel kapcsolatban Urbán elmondta: még nem zárultak le a tárgyalások, de 2008 elején valószínűsíthető a biztosító eladása. A cél a vevővel egy hosszú távú, 10-20 éves megállapodás a biztosítási termékek értékesítéséről. A biztosító egyébként az idén mindegy 9 milliárdos nyereséget hozhat, de az OTP abban bízik, hogy ha az vételárat újabb akvizícióra fordítja, ennél jóval nagyobb nyereségtömeget érhet el néhány éven belül. Urbán szerint 2008-ban, ha nem is várható, de lehetséges, hogy újabb országokban jelenik meg az OTP valószínűleg a fák térségben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!