A román fizetőeszköz 0,04 százalékot veszített értékéből az európai közös valutával szemben, kedden 4,8747 lejen jegyezték az eurót.

A csökkenés a nemzetközi pénzpiacokon tapasztalt feszültségekkel magyarázható. Az elmúlt napokban a lengyel zloty és a forint is veszített értékéből az euróval szemben ugyanebből az okból kifolyólag, szerdán már a román lejre is kihatott - mondta Dan Suciu, a Román Nemzeti Bank szóvivője az Agerpres hírügynökségnek.

Az eurót már hosszabb ideje a 4,87 lej körül jegyzik, a mostani időszak ennek a felső határnak a konszolidálódását jelenti - mondta a szóvivő, hozzátéve: a felső határ környékén viszonylag alacsony az ingadozás, amit főleg külföldi tényezők idéznek elő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!