A nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok szerint a Makedonski Telekom AD - Skopje (MakTel) ugyanekkora nettó eredménnyel zárt, vagyis a teljes összeget osztalékfizetésre fordítják. A Magyar Telekom 100 százalékos tulajdonában álló Stonebridge Communications AD Skopje 0,98 milliárd macedón dénár (körülbelül 6,22 milliárd forint) összegű osztalékra jogosult - idézi az MTI a közleményt.

A MakTel egy éve 1,38 milliárd macedón dénár (az 1 évvel ezelőtti árfolyamon csaknem 7,9 milliárd forint) osztalékot fizetett a 2020-ban elért 1,73 milliárd forintos nettó eredménye után.

A Budapesti Értéktőzsdére bejegyzett anyavállalat az akkorihoz képest 4 százalékkal nagyobb, több mint 700 milliárd forintos árbevétellel, és 35,7 százalékkal nagyobb, 62,8 milliárd forintos adózott eredménnyel zárt 2021-ben. A Magyar Telekom részvényei hétfőn 379 forinton fejezték be a kereskedést, értékük egy éven belül 373 és 439 forinton belül változott.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!