A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 0,54 százalékos emelkedéssel, 39 881,22 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 9,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen zártak az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.

Mozgalmas kereskedési napot hagyott maga mögött a jól teljesítő magyar tőzsde, a BUX-index a nap folyamán a 40 ezer pontot is elérte - mondta Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője az M1-en. Szerinte a Mol erősödéséhez hozzájárult, hogy egyes információk szerint az INA-részesedést az orosz Rosznyefty is megvásárolhatja.

A KBC Equitas elemzője felhívta a figyelmet arra, hogy hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén a nagyobb forgalmat elsősorban a kisebb papírok, az Opus, a Konzum és az Appeninn részvények érték el.

Itt egyrészt az a sztori, hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségeibe tartozó Konzum többségi részesedést szerzett mindkét vállalatban, másrészt pedig az, hogy az Opus és Konzum nemrég kifejezetten jó féléves számokat tett közzé - olvasható a portfolio.hu-n.

A BÉT kereskedését az amerikai piacok jó teljesítménye befolyásolta, a Mol a pénteki visszaesés után korrigálni tudott - mondta Nagy Bertalan, a Concorde Értékpapír Zrt. privátbanki üzletfejlesztési igazgatója az MTI-nek.

A Mol 34 forinttal, 1,06 százalékkal 3245 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 20 forinttal, 0,18 százalékkal 10 910 forintra csökkent, forgalmuk 1,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,21 százalékkal 469 forintra esett, forgalma 171,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 24 forinttal, 0,36 százalékkal 6629 forintra nőtt, a részvények forgalma 930,0 millió forintot ért el.

A BUMIX 3478,12 ponton zárt hétfőn, ez 133,47 pontos, 3,99 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

A nyitókép forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!