A Mezőgép tavalyi évét az autóipari recesszió és a mezőgéppiac - főleg hazai - javulása határozta meg. A nagy megrendelések közül a 2001 közepére várt General Motors CVT projekt többszöri halasztása minden bizonnyal érezhető veszteségeket okozott a társaságnak, amit a mezőgazdasági gépek növekvő értékesítése aligha tudott ellensúlyozni. A mezőgépeladások különösen belföldön alakulhattak jól - ez a folyamat mutatkozott meg a háromnegyed éves gyorsjelentésben is -, ahol a rekord kukoricatermés fellendítette a csőtörő-keresletet. A 2000-ben elért 636 millió forintos nyereség után a társaság tízszázalékos eredményjavulást prognosztizált, lehet azonban, hogy ez az év közben bekövetkezett csúszások miatt túlságosan optimistának bizonyul. A forinterősödés összességében pozitív volt a társaságnak, a devizahiteleken árfolyamnyereséget könyvelhettek el. Az elemzők átlagosan 820 milliós nyereséget várnak - igaz, nagyon kevesen elemzik a Mezőgépet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!