Az ajánlat szerint a 100 százalékban a Mol Nyrt. tulajdonában álló (a Céginfo.hu tanúsága szerint tavaly alakult, 700 ezer forintos törzstőkével rendelkező, a Mol székhelyére bejegyzett) Emona Investment Kft. ma estig várja az eladási ajánlatokat a 610 millió euró névértékű kötvénycsomag 40 százalékára. Az ajánlat ma este 6 órig él, a vevő szeptember 18-án fizet.

Az Emona legfeljebb 244 millió euró névértékű Magnoliát hajlandó megvásárolni kompetitiv rendszerben, 83 százalékos árfolyamtól fölfelé beadott ajánlatokkal. (A kötvény tegnap 81-82 százalékos árfolyam között forgott.) Az ajánlat lebonyolítói a Citigroup és a Deutsche Bank londoni részlegei.

A Magnolia kötvényt hat éve bocsátotta ki az erre szakosodott, luxembourgi bejegyzésű Magnolia BV. A kötvény kamata 2016 március 20-ig évi 4 százalék (negyedévente, március 20-tól fizetve), ekkor a kibocsátó névértéken visszavásárolhatja. Ha nem teszi, 2049-ig a mindenkori eurolibor felett 5,5 százalékot fizet, évente egyszer. 2016-ig a kötvény bármikor részvényre váltható, egy százezer eurós címletű kötvény tulajdonosai 984 Mol-részvényt kaphatnak. A kötvény tavaly év végén még csak 72 százalékot ért.

A szerző rendelkezik Magnolia kötvénnyel

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!