Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az értékesítésre bocsájtott tengeri eszközök közé tartozik a Mol 20 százalékos részesedése a Catcher mezőben, 50 százalékos részesedése a Scolty & Crathes és 21,8 százalékos részesedése a Scott mezőben, valamint további részesedések számos más licenszben.

A Mol szénhidrogén termelése az Egyesült Királyságban 2019-ben 18 ezer hordó egyenérték/nap feletti csúcsot ért el, az elmúlt két évben a kitermelés csökkent, ennek következtében 2021 negyedik negyedéves termelése csupán kis mértékben haladta meg a 12 ezer hordó egyenérték/nap szintet. A Mol UK bizonyított és valószínű készlete (SPE 2P) 14,9 millió hordó egyenérték volt 2021 végén.

A Waldorf 2021. január 1-i értékelési dátumra 305 millió dolláros vételi ajánlatot tett, amelyre a standard vételár-kiigazítások vonatkoznak. Ezen túlmenően a szerződés jövőbeni feltételekhez kötött kifizetést is tartalmaz (earn-out), amely főként az olajárak alakulásától függ a 2022-2025 időszakban.

A tranzakció eredményeként a Waldorf átveszi az összes jövőbeni mezőfelhagyási kötelezettséget, így a Mol a tranzakció zárásakor mintegy 350 millió dollár céltartalékot vezethet ki könyveiből. Ezen felül a Mol átlagos kitermelési költsége várhatóan javul a tranzakció lebonyolítását követően, mivel az értékesített eszközök termelési költsége meghaladja a Mol Upstream portfólió többi részének átlagos kitermelési költségeit. A tranzakció zárása további jóváhagyások megszerzéséhez kötött és várhatóan 2022 második felében történhet meg - olvasható a bejelentésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!