A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 388,14 pontos, 0,94 százalékos csökkenéssel 40 965,48 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 8,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest - összesített az MTI.

Az amerikai részvényindexek emelkednek, a hangulat pozitív volt az európai részvénypiacokon annak ellenére, hogy csütörtökön az Európai Központi Bank (EKB) üzenetei némi csalódást okoztak a befektetőknek - mondta Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek. Ezzel szemben a magyar tőzsdén a forgalom alacsony volt, a BUX-ot a Mol gyenge teljesítménye húzta le.

Mario Draghi EKB-elnök csütörtöki sajtótájékoztatójának "sokkja" után az európai indexek emelkedtek, a mediterrán piacok jelentenek kivételt, azokat a bankpapírok húzzák le, több spanyol bank is csökkenő árbevétel-várakozást fogalmazott meg - véli Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője. Mindebből a lendületből a BÉT nem tudta kivenni a részét, a BUX mínuszban zárt, a kereskedési napot profitrealizálás jellemezte. A vezető részvények közül egyedül a Magyar Telekom zárt pluszban, a leggyengébben a Mol teljesített.

A Mol 66 forinttal, 2,14 százalékkal 3022 forintra csökkent, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 100 forinttal, 0,80 százalékkal 12 430 forintra esett, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,50 forinttal, 0,12 százalékkal 433 forintra erősödött, forgalma 57,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 15 forinttal, 0,29 százalékkal 5135 forintra gyengült, a részvények forgalma 988,1 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4337,04 ponton zárt pénteken, ez 12,23 pontos, 0,28 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!