A magyar tőzsdén a vezető részvények közül a Magyar Telekom este a legtöbbet. A részvény 8,8 százalékkal, azaz 47 forinttal 490 forintra csökkent. Ez azonban nagyon jó teljesítmény volt, hiszen a részvény pénteken először forgott az 50 forintos részvényenkénti osztalék nélkül. A részvényeseknek azonban csak nettó 42 forint marad meg az osztalékból részvényenként, így egyelőre nem járt jól az aki megtartotta a papírját. Ugyanakkor a BUX-ot nem ez a részvény húzta le, hiszen az index számításánál figyelembe veszik az osztalék kifizetését is.

A nehezék a Mol részvénye volt, ami vélhetően az olaj árának több mint százalékos zuhanását reagálta le a pénteki napon. A profitjának a nagy részét az olajkitermelésen elérő Mol ugyanis több mint 3 százalékkal 17 100 forintra csökkent, ráadásul a nap végi felpattanásból ez a részvény kimaradt, így csupán 70 forinttal zárt a napi minimuma felett.

A nap végi felhúzás elsősorban a Richternek volt köszönhető. A gyógyszerrrészvényt ugyanis az utolsó percekben téoték fel, így végül napi maximumán 37 200 forinton zárt, ami 1,2 százalékos pluszt jelentett. Érdekes módon azonban az OTP még ennél is többet emelkedett. A bankrészvény árfolyama 2,1 százalékkal 3755 forintra nőtt, közepesnek mondható 6,3 milliárd forintos forgalom mellett.

A BUX így összességében csak 0,2 százalékot veszített az értékéből, ami 17 840 pontos záró árat jelentett.

A kisebb részvények közül az FHB értéke viszont esett. A kisebbik bankrészvény 1,4 százalékkal 560 forintra csökkent. Az Egis árfolyama sem tudott a nagyobbik szektortárshoz csatlakozni, a 14 700 forintos árfolyam ugyanis 1 százalékos csökkenést jelentett. A szintén osztalékszelvény vágás után lévő Állami Nyomda 5,2 százalékkal 54 forintra esett vissza.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!