A Lidové Noviny cseh napilap hétfői száma Ivan Indráckára, az üzemanyagtöltő-állomások működtetőinek szövetsége elnökére hivatkozik, aki szerint az erőviszonyok jelentős módosulása várható a cseh piacon a Slovnaft és az önállóan benzinkutat építeni szándékozó hipermarketek terveinek megvalósulása esetén. Az újságnak nyilatkozott Vratko Kassovic, a Slovnaft vezérigazgatója is, aki megerősítette cége terjeszkedési szándékát. Jelenleg a Slovnaft mintegy 40, döntően a keleti országrészben (Morvaországban) működő benzinkutat üzemeltet Csehországban, s ezt a hálózatot országossá szeretné bővíteni. „A 10 százalékos piaci részesedés jelenti többnyire azt a küszöbértéket, ami elegendő a színvonalas és hatékony hálózat működéséhez” - mondta a lapnak Kassovic. A Slovnaftnak 2002 végén összesen 362 benzinkútja volt a régió négy országában, ebből 318 Szlovákiában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!