A Lehman elemzői racionális törekvésnek tartják a Molhoz való közeledést, a feltételes ajánlatban szereplő 32 000 forintos árat is reálisnak tartják. Véleményük szerint az Európai Bizottság lex-Mol elleni fellépése messze nem garantálja ugyan, hogy a magyar cég menedzsmentje egyszer kénytelen lesz lehetővé tenni az üzlet létrejöttét, de mindenképpen kedvező jelként értékelik a lépést. Mivel azonban az OMV részvényei szeptember óta 11 százalékkal felülteljesítették a szektort, és ezzel az árfolyam hajszálnyira megközelítette a Lehman 52 eurós célárát, a befektetési bank alulsúlyozásra javasolja a papírt. Helyette a relatíve olcsó, fundamentálisan ugyancsak erős, és éppen az OMV érdeklődése miatt felvásárlási sztorival is rendelkező Mol-t javasolják vételre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!