A részvénypiac forgalma 7,8 milliárd forint volt, a vezető részvények emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy hétfőn a Budapesti Értéktőzsde felülteljesített európai és észak-amerikai társaihoz képest, ahol jelentős eladási hullámok voltak, a BUX viszont pluszban zárt.

Hozzátette, a forgalom a Budapesti Értéktőzsdén alacsony volt, elmaradt az átlagos 10 milliárd forint értéktől.

Kiemelte, a vezető papírok pluszban zártak, a Mollal kapcsolatos sajtóértesülés, hogy lengyel benzinkutakat vásárolnának, ami jelentős kúthálózat bővítés lenne. Emiatt emelkedett jelentősen a Mol részvényeinek árfolyama.

A Mol 36 forinttal, 1,38 százalékkal 2636 forintra erősödött, 1,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 120 forinttal, 0,70 százalékkal 17 310 forintra nőtt, forgalmuk 4,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,0 forinttal, 0,48 százalékkal 418 forintra emelkedett, forgalma 85,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 85 forinttal, 0,98 százalékkal 8780 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4381,19 ponton zárt hétfőn, ez 1,39 pontos, 0,03 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!