A részvénypiac forgalma 6,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek pénteki záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy hétfőn a Budapesti Értéktőzsde kicsivel jobban teljesített az európai és a tengerentúli társaihoz képest.

Hozzátette, a forgalom alacsonyan alakult, egyik vezető részvényre sem érkezett piacot befolyásoló hír, viszont a gyengélkedő olajpiac magával húzta a Molt, ennek tudható be a részvény csökkenése.

A Mol 40 forinttal, 1,65 százalékkal 2390 forintra csökkent, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára nem változott, 16 680 forint maradt, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,0 forinttal, 0,46 százalékkal 434 forintra esett, forgalma 31,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,23 százalékkal 8800 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4002,18 ponton zárt hétfőn, ez 6,96 pontos, 0,17 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!