Az igazgatóság 10 tagja közül Csányi Sándor, az igazgatóság alelnöke (az OTP Bank elnök-vezérigazgatója) 19 200 darab részvényt, míg a többiek, köztük Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója 14 400 részvény kaptak - írta az MTI.

A társaság közleménye szerint a részvényjuttatást követően a Mol Nyrt. közvetlen és közvetett tulajdonában 79 988 994 A sorozatú, valamint 578 C sorozatú törzsrészvény marad.

A Mol részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A részvények pénteki záróára 2870 forint volt, az elmúlt egy évben a papírok legmagasabb ára 3350 forint, a legalacsonyabb pedig 2575,625 forint volt.

Nem okozott nagy meglepetést a Mol az első negyedévben - ezt a cikket olvasta már?

A kép illusztráció, forrás: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!