A román közúti infrastruktúrát kezelő állami vállalattal az év elején kötött szolgáltatási koncessziós szerződés értelmében az A1 jelzésű autópálya Lugos és Déva közötti szakaszán, valamint az A2 jelzésű autópálya Medgidia és Konstanca közötti szakaszán építik meg a hat töltőállomást - közölte a Mol Románia az MTI-vel.

Az A1 jelzésű autópályán további kettő fog megépülni, az építési engedéllyel már rendelkeznek, a munkálatok decemberben kezdődnek.

A Mol becslése szerint egy-egy töltőállomás 2 millió euróba kerül, így a 14 töltőállomás megépítése várhatóan 28 millió euróba kerül. Az első töltőállomások megnyitását 2022 második felében tervezik.

Előre menekül a Mol

A több mint 25 éves múlttal rendelkező vállalat 245 töltőállomásból álló hálózattal rendelkezik, és a helyi gazdaság fontos szereplőjévé vált - mondta el Camelia Ene, a Mol Románia ügyvezető igazgatója. A Mol jelenlegi átalakulásának köszönhetően üzemanyag-kiskereskedőből összetett szolgáltatásokat nyújtó vállalattá válik.

A román állami vállalattal kötött megállapodás alapján készülő új töltőállomások fontosak annak a célnak az elérésében, hogy ügyfélportfóliójuk minél változatosabbá váljon. A legmodernebb technológiával felszerelt, új töltőállomásokon az autósoknak nem csak tankolásra, de pihenésre, étkezésre vagy kikapcsolódásra is lehetőségük nyílik - mondta Camelia Ene.

Pályázaton 14 töltő építésére kaptak engedélyt

Az év elején nyilvános pályázati eljáráson a Mol Románia hét szolgáltatási koncessziós szerződést nyert el 14 töltőállomás megépítésére. Tíz töltőállomás a Nagylak–Nagyszeben útvonalon, két töltőállomás a Pitesti–Bukarest útvonalon és másik két töltőállomás a Cernavoda–Konstanca útvonalon épül meg - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!