A nap nyertese egyértelműn az 1 százalékos árfolyamemelkedést elérő olajipari papír volt hétfőn. Kiugróan magas forgalom mellett 1 százalékot emelkedett a részvények ára, melyek záráskor 19180 forinton álltak, ám napközben 19345 forinton is megfordultak A 14 milliárd forintos összforgalomból a Mol részvények ugyanolyan mértékben részesedtek, mint az OTP papírjai - 6,2 milliárd felett volt mindkét részvény esetében az üzletkötések értéke - amire már nagyon-nagyon régóta nem volt példa.

A rengeteg bizonytalanság - pl. az önkormányzatok állami hitelátvállalásával kapcsolatosan - ellenére az OTP részvényeinek ára 0,45 százalékkal csökkent, vagyis zárásban 4131 forintot értek a papírok. A nap folyamán ez volt inkább a legjellemzőbb ár, bár 4063 forinton és 4150 forinton is születtek üzletek. A 6,3 milliárd forintos forgalom a bankrészvények esetében "szokásosnak" mondható.

A gyorsjelentését ma hajnalban közzétevő Richternek 1,16 százalékkal csökkent az ára tegnap vagyis a zárásban 40 305 forintot értek a papírok. A 700 millió forint feletti forgalom a gyógyszergyári részvények esetében inkább magasnak számít.

Viszonylag jelentős volt még a forgalma a Magyar Telekom részvényeinek, melyek egész nap a 400-405 forint ársávban tartózkodtak, s ugyanúgy 405 forintot értek zárásban, mint a legutóbbi kereskedési napon szerdán.

Fellélegezhettek végre egy kicsit az Egis tulajdonosai, ugyanis több napi csökkenés után 1,1 százalékkal emelkedett a részvények ára 78 millió forintos forgalom mellett. A zárásban 17775 forinton - majdnem a napi maximum értéken cseréltek gazdát a rérszvények.

A nap vesztese pedig egyértelműen az E-Star volt, hisz közel 200 millió forintos forgalom mellett 7 százalékkal csökkent a részvények ára. A zárásban 465 forintot értek a papírok. Hozzá kell tenni az elmúlt két hétben tartósan emelkedett a részvények ára. Október 26-án 330 forint volt a mélypont.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!