A megállapodás alapján az UniCredit tulajdonába összesen 2 914 692 darab A sorozatú Mol törzsrészvény kerül. A részvény opciós szerződés alapján a Mol amerikai típusú vételi opció,(bármikor visszavásárolható) míg az UniCredit európai típusú eladási opció (egyetlen napon veheti vissza) jogosultjává vált a teljes részvénycsomagra. Mindkét opció lejárata 1 év, mely évente meghosszabbítható, maximum összesen 3 évre. A vételi és eladási opció lehívási ára egyaránt 85,77234 euró részvényenként. (Ez 270 forintos euró árfolyammal számolva 23 158 forintos részvényenkénti árat jelent.) A tranzakciót követően a Mol tulajdonában 4 520 045 A sorozatú valamint 578 C sorozatú Mol törzsrészvény van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!