A moszkvai tőzsde bevásárol a kazah börzébe

A moszkvai tőzsde (Moscow Exchange) felügyelőbizottsága engedélyezte a kazah börze 20 százalékos részesedésének a felvásárlását - közölte pénteken a legnagyobb orosz tőzsdecsoport.
Dzindzisz Sztefan, 2018. szeptember 28. péntek, 10:38
Fotó: Shutterstock

A cég közleményében az szerepelt, hogy a moszkvai tőzsde két ütemben tervezi megszerezni a kazah börze (KASE) részvényeinek a 20 százalékát 2019 végéig, és erre mintegy 338 millió rubelt (1 rubel 4,20 forint) költ.

A 25 éve alapított KASE közép-ázsiai vezető tőzsdéje és az egyetlen börze Kazahsztánban.

A moszkvai tőzsde 2011 decemberében jött létre két moszkvai székhelyű börze, a MICEX és az RTS egyesülésével.

Kép forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK