A svájci nagybank részvényeinek árfolyama nyitás óta 8 százalékkal emelkedett azt követően, hogy a társaság második negyedéves eredménye jelentősen meghaladta az elemzői várakozásokat. A Credit Suisse-nál realizált meglepetésszerű profit az európai bankszektor iránti bizalmatlanságot is enyhítheti a nap folyamán. A Syngenta agrár-vegyipari csoport előrejelzése is növelte az optimizmust, közel 6 százalékkal megdobva a részvény árfolyamát is. Az olaj és egyéb nyersanyagok árupiaci jegyzésének csökkenése növelheti mind a Syngenta, mind szektortársai lendületét, ám kedvezőtlenül hathat az energiaszektor részvényeinek árfolyamára. A vegyipari szektorban figyelmet érdemel még, hogy a Continental és a Schaeffler Group között újrakezdődtek az összeolvadásról szóló tárgyalások azt követően, hogy a Continental másodszor is visszautasította a Schaeffler 11,3 milliárd eurós felvásárlási ajánlatát. Visszaesést mutat nemcsak az arany és a réz, de ezzel párhuzamosan csökken a brit bányaipari szektor részvényeinek árfolyama is. A Pernod-Ricard is lejtőre futhat azt követően, hogy a társaság közölte: tavaszi forgalma alulmúlta a várakozásokat. A Deutsche Post éves összehasonlításban 18 százalékos profitnövekedést ért el a második negyedévben; a szolgáltató minden ágazata felülmúlta a tavaly ilyenkor regisztrált eredményét. A Footsie 0,5 százalékos mínuszban áll a bányatársaságok veszteségei miatt, a DAX tegnapi záróértéke körül oldalaz, míg a CAC 40 0,1 százalékos pozitívumot mutat a nyitás után kevesebb mint egy órával.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!