Rosszkedvűen indult a hét első napján a kereskedés, amelyre a visszaeső ázsiai piacok nyomták rá a bélyegüket. A BUX-index így 14 119 pontos minimumán indította a kereskedést ahonnan egész nap szépen emelkedett és végül 14 813 ponton zárt.

A vezető papírok közül szinte egész nap szépen teljesített a Richter és a Mol, végül a nagyok közül a gyógyszergyártó tudott a legtöbbet drágulni, úgy, hogy szinte csak a kereskedés első perceiben volt mínuszban a pénteki záráshoz képest. A Richter végül 5,9 százalékkal 34 300 forinton zárt, ami 90 forinttal volt a napi maximum alatt.

Az emelkedést valószínűleg támogatta, hogy kedvező hírek jelentek meg a Richter egyik termékének amerikai forgalmazásával kapcsolatban. Ezt mutathatja az is, hogy az Egis csupán 0,7 százalékkal 17 985 forintig drágult hétfőn.

A Mol 3,6 százalékkal emelkedve 11 660 forinton fejezte be a napot, ennél azonban jóval magasabban, 11 780 forinton is megfordult a részvény.

Az OTP viszont napi maximumán 3170 forinton zárt, ami 2,7 százalékos emelkedést jelentett. Mindezt úgy sikerült elérni a bankpapírnak, hogy a leggyengébb részvény volt napközben a vezetők közül. A papír a nap elején még 3000 forint alatt is megfordult, a nap végi jó hangulatban azonban vélhetően a short zárásoknak is köszönhetően nagyon gyorsan pluszba húzták a részvényt.

A Magyar Telekom szintén egész napos emelkedés hatására 2,3 százalékos pluszban 585 forinton zárta a kereskedést.A kisebb részvények közül jól teljesített a 4,4 százalékkal 715 forintig emelkedő FHB.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!