A nap végére magához tért a magyar tőzsde

Stagnált, de relatíve jól teljesített a BUX. A magyar részvénypiac egyik húzóereje a Richter volt.
Domokos Erika, 2018. augusztus 31. péntek, 18:24
Fotó: Shutterstock

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 8,32 pontos, 0,02 százalékos emelkedéssel, 37 233,40 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 10,9 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest - összesített az MTI.

Bár stagnált, a nyugat-európai börzékhez képest kifejezetten jól teljesített a BUX index, a német DAX index például mínusz 1 százalékon áll. Különösen így van ez annak fényében, hogy a nap elejét még mínuszok jellemezték, amit sikerült szép lassan, a kereskedés végére ledolgozni - mondta Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1-en.

A magyar piac egyik húzóereje továbbra is a Richter, amelynek sikerült a lélektani 5500 forintos szint fölé kerülnie. Ezzel ledolgozta mintegy két héttel korábbi komolyabb esését, amikor az amerikai gyógyszerfelügyelet bejelentette, hogy egy kulcsfontosságú készítménye egyelőre nem léphet az amerikai piacra.

A forint kis mértékben erősödött az euróval szemben, 327 körüli szintekről egészen 326 forintig. A befektetők a Fitch Ratings péntek esti döntését várják - mondta a részvényelemző. Kiss Nicholas úgy vélekedett, mivel Magyarország már a befektetésre ajánlott kategóriában van, akármi lesz a döntés, az nem fog a forintpiacon nagyobb reakciót okozni.

A Mol 24 forinttal, 0,83 százalékkal, 2870 forintra gyengült, 2,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 10 forinttal, 0,10 százalékkal, 10 360 forintra erősödtek, forgalmuk 4,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,50 forinttal, 0,60 százalékkal, 412,50 forintra esett, forgalma 228,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 80 forinttal, 1,47 százalékkal, 5530 forintra nőtt, forgalmuk 3,8 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3696,14 ponton zárt pénteken, ez 11 pontos, 0,30 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK