A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 144,23 ponttal, 0,57 százalékkal, 25 306,83 pontra esett.

Az S&P 500-as mutatója 16,21 ponttal, 0,58 százalékkal gyengült, és 2802,61 ponton fejezte be a napot.

QP | Quality Placement

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 107,42 ponttal, 1,39 százalékkal lett kevesebb, és 7630 ponton zárt.

Az S&P-500 és a Nasdaq Composite indexeket a technológiai szektor gyengülése fordította veszteségbe, a kezdőbetűk neve alapján csak FAANG-részvények néven emlegetett, a Facebookot, az Amazont, az Apple-t, a Netflixet és a Google-t tömörítő csoport részvényeinek árcsökkenése következtében. Az esést vállalati előrejelzések okozták, amelyek aggályokat keltettek az eddig kiemelkedően teljesítő technológiai szektor további növekedésével kapcsolatban - írta az MTI.

Ugyanakkor az olaj árának emelkedése folytán az energiaszektor vállalatainak részvényei drágultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!