Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lakosok panaszai meghallgatásra találtak: az államtitkár egyeztetéseket folytatott a Mol illetékes képviselőivel, amelynek eredménye, hogy az október 31-ei állapothoz képest Mezőkövesden a benzin ára 11 forinttal, míg a gázolajé 5 forinttal csökkent - írja a lap.

A kommentelők számon kérték Tállain, hogy ha ilyen pofonegyszerűen lehet cégekre hatni, akkor esetleg egy LED-tévét is szívesebben vásárolnának olcsóbban, ebben az esetben is elfogadnák a politikus segítségét.

Az üzemanyagok árazását egyébként több tényező befolyásolhatja, drágább a benzin az autópályák mellett, valamint a bérleti díj és a finomítótól való távolság is dobhat az áron.

A Mol árképzését az elmúlt években többször vizsgálta a Gazdasági Versenyhivatal, és arra jutott, a társaság piaci alapon dönt a tarifáról.  Ha kiderül, hogy Tállai valóban a társaság képviselőivel egyezkedett sikeresen az árcsökkentésről, ez ennek fényében kínos lenne a Molnak - jegyi meg cikkében a Magyar Nemzet. (Új fegyvert kap az adóhivatal.)

A kép forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!