A társaság április 16-ra hirdette meg a tavalyi évet lezáró éves rendes közgyűlését, amelynek napirendi pontjairól, így az osztalékról is a járványügyi szabályok miatt az igazgatótanács dönt majd.

A határozati javaslat szerint az osztalék kifizetésének első napja 2021. július 14.

Az előterjesztésekből az is kiderül, hogy a részvényesi javaslatra a napirendre fölkerült alaptőke-csökkentésről saját részvények bevonásával a társaság ügyvezetése jogszabályi okokból nem dönthet, így a határozathozatalt ebben a kérdésben mellőzi - írja az MTI.

A PannErgy 2020-ban konszolidáltan 5,922 milliárd forint árbevételt ért el az előző évi 5,648 milliárd forint után a nemzetközi pénzügyi beszámolási szabványok (IFRS) szerint. A konszolidált nettó eredménye 236,7 millió forint nyereség volt, míg az előző évet 734,9 millió forint pozitív eredménnyel zárta.

A csoport szintű EBITDA (adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 2,735 milliárd forintot ért el az előző évi 2,665 milliárd forint után. Idén a társaság 2,80-2,88 milliárd forintos EBITDA-eredménnyel számol.

A társaság részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, utolsó záróáruk 830 forint volt. Árfolyamuk az utóbbi egy évben 588 forint és 910 forint között alakult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!