Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Zárásra Londonban a FTSE 0,13 százalékos mínuszban állt a meg, a DAX viszont 0,7 százalékos erősödéssel zárta a napot, a párizsi CAC-40 pedig 1,4 százalékkal emelkedett, míg a madridi IBEX 1,1 százalékos pluszban állt meg. Londonban a papírok inkább irányt kerestek, hisz a bankszektoron belül például HSBC 0,6 százalékot esett miközben a Lloyd's 0,3 százalékos pluszban zárta a napot. Eközben a Royal Bank of Scotland 2,25 százalékkal drágult  miután a Liberum Capital tartásról vásárlásra változtatta bankpapír ajánlását.

Frankfurtban a nap nyertese a Bayer gyógyszergyártó volt a maga 2,6 százalékos nyereségével, de a Siemens is jól teljesített: 2,2 százalékkal drágultak a papírok. Párizsban a kevés kivétel egyike EADS volt, amelynek árfolyama 0,8 százalékkal csökkent. Emelkedett minden más: a BNP Paribas 3,1, Renault 1,9, az Alstom 1,6 százalékkal.

Amerika a Fed döntésére várt optimista hangulatban, hisz este hatkor a Dow 0,35. a Nasdaq 0,6 százalékos, az S&P 500 pedig 0,6 százalékos nyereséggel várta a folytatást. A BlackBerry részvényeinek az árfolyama 7,7 százalékot ugrott azután, hogy a Morgan Stanley túlsúlyozásra minősítette a vállalat papírjait. A FedEx árfolyama viszont 6,2 százalékot esett, a cég harmadik negyedéves számaira reagálva, ugyanis postacég nettó eredménye 31 százalékkal csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!