A pályázatra összesen 15 amerikai, európai és közel-keleti cég jelentkezett. Többek között a Mol Rt., az osztrák OMV, a PKN Orlen, az amerikai Occidental Oil and Gas, a Conoco Philips és a görög Hellenic Petroleum. A PKN Orlen még szeptember elején megszellőztette, hogy a Petrom-ért a Mol-lal közösen szeretne versenybe szállni. A magyar társaság azonban lényegében elutasította a felkérést, a lengyelek így feltehetően más partner után néznek. A román kormány, amely a Petrom részvényeinek 93 százalékát birtokolja, 33,34 százalékot akar értékesíteni, de a vevő tőkeemeléssel 51 százalékra növelheti részesedését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!