A nettó eredmény romlása mögött a nettó pénzügyi eredmény csökkenése áll, amit a magasabb hitelállomány (a Westel-akvizíció nyomán a nettó adósságállomány több mint 60 százalékkal, 415,1 milliárd forintra hízott), az erősen csökkenő árfolyamnyereség, illetve a swappal összefüggő költségnövekedések okoztak, ráadásul a MakTelben meglévő kisebbségi részesedés, illetve a Westel társasági adója is jelentősen emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. Az EBITDA 9,1 százalékkal 121,7 milliárd forintra nőtt, az EBITDA-ráta 42,3 százalék lett. A mobil szegmens bevétele 19 százalékkal emelkedett, főleg az előfizetői kör jelentős bővülésének köszönhetően. § A nemzetközi szegmens - azaz döntően a MakTel - bevétele 18,9 százalékkal növekedett, és EBITDA rátája 49,5 százalék volt az előfizetői kör figyelemre méltó bővülésének betudhatóan.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!