A koncepció már elkészült, várhatóan hamarosan a kormány is megtárgyalja, és a felügyelet reményei szerint a parlament az őszi ülésszakon dönthet a kérdésben. A javasolt módosítások szerint a felügyelet megmarad az államigazgatási keretek között, de olyan speciális kivételezett helyzetbe kerül, amely jobban igazodik a piachoz. Szász Károly elmondta, hogy az önálló gazdálkodás megteremtése érdekében a PSZÁF önálló költségvetési fejezetként kíván tevékenykedni. Továbbra is igénylik, hogy az Országgyűlés megszavazza számukra a rendelkezési jogot, és kiváltságokat kérnek a köztisztviselőkről szóló törvényhez képest is. Ezek között említette az elnök a felügyeleti bérek közelítését a piaci fizetésekhez.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!