A csütörtöki nyitás után 19 127 pontig esett vissza a BUX index, ez bő fél százalékkal maradt el az előző napi záróértéktől. A forgalom lassan indul be, egyelőre csak az OTP közel egymilliárdos összege nevezhető számottevőnek.

A vezető részvények többsége a negatív oldalon kezdett, az OTP például 1,1 százalékkal 4855 forintig esett vissza, míg a Mol 17 775 forintos árfolyama 0,1 százalékkal volt alacsonyabb a szerdainál. A Magyar Telekom közben két forintos lecsorgást követően 398 forintba került. A gyógyszergyártók közül a Richter 0,3 százalékkal 34 890 forintra esett, míg a kedden jó eredményeket közlő Egis tartja magát 0,2 százalékos mínuszban 18 850 forinton.

Nem véletlen, hogy a nap elején az OTP volt a legnagyobb vesztes, hiszen rendre a bankpapír szokott a leghevesebben reagálni a magyar gazdasággal kapcsolatos hírekre, így a vártnál gyengébb GDP-adat is rögtön meglátszik az árfolyamban. A 2 százalék körüli visszaesést jósoló elemzőket is meglepte, hogy a magyar gazdaság a negyedik negyedévben 2,7 százalékkal esett vissza az egy évvel korábbi szinthez képest, a tavalyi év egészében pedig 1,7 százalékos volt a zsugorodás. A hírre a forint is azonnal gyengüléssel reagált.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!