A Richter idénre 0,90-0,91 dollár/euró sávban kötött 3, 6 és 12 hónapos fedezeti ügyleteket. A vezérigazgató elmondta, hogy a Hungaropharma privatizációs pályázatán az Egissel és a Béres Rt.-vel közösen hajlandóak lennének indulni, de a kereskedelembe való befektetést a Richter átmenetinek tekinti, néhány éves távlatban. A másik kereskedelmi befektetés, az orosz Protek 5 százalékának megvásárlása csak a második negyedévi mérleg számaiban fog nyomot hagyni. Beruházásra az idén a Richter a tavalyinál lényegesen kevesebbbet (az első negyedévben a tavalyi 4 milliárd helyett 2,2 milliárd forintot) fordít, külföldi érdekeltségeit azonban több menetben is tőkésíti. Így a marosvásárhelyi Armedicánál a gmp-rendszer kialakítása, a moszkva melleti Farmogradban a tablettázás év közepére várható megindítása, az ukrán Kijevobifarmaciánál a gyógyszercsomagolás fejlesztése fog idén összesen - mint azt Bogsch Erik a NAPI Online kérdésére válaszolva elmondta - 10-15 milió dollárt kívánnak költeni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!