A részvénypiac forgalma kiemelkedően magas, 35,7 milliárd forint volt, aminek több mint a felét az OTP adta. A vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője elmondta: a BUX emelkedése elsősorban a Richter közel 4 százalékos erősödésének köszönhető, ami mögött az áll, hogy a gyógyszergyártó jó hírt kapott az Egyesült Államokból, az ott már nagy sikernek örvendő antipszichotikumát újabb indikációra terjesztette ki az ottani gyógyszerfelügyelet.

QP | Quality Placement

Ez különösen pozitív hír volt azt követően, hogy az elmúlt hetekben - a gyorsjelentés óta - erősen korrigált a Richter árfolyama. Most egy erősebb technikai szinten volt a papír, ott érte a pozitív hír, aminek köszönhetően talán megfordul a negatív trend - mondta a részvényelemző. Hozzátette, a Mol is jól teljesített, amelynek esetében az hozhatta meg a befektetők vételi kedvét, hogy az utóbbi hetekben a finomítói marzsok az idei negatív tendenciát követően elkezdtek fordulatot venni.

A Richter és a Mol erősödése ellensúlyozta az OTP és a Magyar Telekom esését. A bankpapírral kapcsolatban megjegyezte: úgy tűnik, hogy egy vagy több nagyobb eladó van a piacon, ugyanis a bank jó gyorsjelentése ellenére az utóbbi heteket erős korrekció jellemzi.

A Mol 70 forinttal, 2,20 százalékkal 3250 forintra erősödött, 9,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 230 forinttal, 1,89 százalékkal 11 920 forintra csökkent, forgalmuk 20,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 6,50 forinttal, 1,57 százalékkal 407 forintra esett, forgalma 366,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 200 forinttal, 3,98 százalékkal 5230 forintra nőtt, forgalmuk 5 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4211,34 ponton zárt kedden, ez 25,81 pontos, 0,62 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!